Materiaalinformatie

 

Gecultiveerde parels

Er zijn vier belangrijke soorten parels die gecultiveerd zijn. Dit zijn Akoya parels, Tahiti parels, Zoetwaterparels en Zuidzee parels. De zoetwaterparels zijn voor ons de belangrijkste parelsoort: hiervan maken wij onze parelsieraden.

Deze parels groeien in vier verschillende oesters/mosselen en zijn dus wel een natuurproduct. Het verschil tussen gecultiveerde parels en echte parels zit in het feit dat de groei van de parel in een gecultiveerde parel begint door menselijke interventie.

Gecultiveerde parels/Zoetwaterparels worden voor 99 procent gekweekt in zoetwatermeren in China. Zoetwaterparels worden intensief gekweekt, kwekers kunnen meerdere parels per schelpdier kweken. Men gebruikt de "hyriopsis cumingi" parelmossel voor het kweken van zoetwaterparels.

We gebruiken Gold Filled onderdelen

Wat is Gold Filled?

Gold filled is een hoogwaardige legering van 14 karaat Goud met een ander metaal (meestal Koper). Het Goud wordt mechanisch door hitte en druk aan het basismetaal verbonden. De dikte van het Goud  moet volgens de Amerikaanse standaard tenminste 1/20e van het totale gewicht uitmaken. Een legering is dus geen laagje dat er gemakkelijk afslijt. 

Alle gold filled onderdelen kopen we rechtstreeks uit Amerika. Gold filled sieraden gaan net als Goud een levenlang mee. Gold filled blijft op kleur en het levert een mooie en betaalbare kwaliteit op die goed wordt verdragen door mensen die allergisch zijn voor andere metalen dan Goud. Gold filled is wel weer duurder, omdat er een hoger gehalte Goud inzit.

We gebruiken Vermeil (goud op zilver) onderdelen

Wat is Vermeil?

Vermeil wordt ook wel doublé genoemd. Hierbij wordt 14K tot 22K Goud in lagen aangebracht op echt zilver (.925). Het benadert de uitstraling van echt Goud, maar is veel goedkoper. De kleur vervaagt iets sneller dan bijvoorbeeld bij Gold Filled materialen omdat het hier om een laag gaat. De kwaliteit is echter heel goed en de ondergrond is dus Sterling Zilver.

We gebruiken Sterling Zilver onderdelen

Wat is Sterling Zilver?

Sterling Zilver onderdelen worden gemaakt van 92,5% puur Zilver en 7,5% Koper, vandaar de naam 925 Sterling Zilver. Deze verhoudingen liggen vast in de wet, anders mag het geen Sterling ZIlver worden genoemd. Puur zilver is zacht en buigzaam en door de toevoeging van een ander metaal wordt het slijtvast.